Wykonanie
Słyszeliście, że w najbliższy weekend ma być 18-20 stopni Celsjusza? Wyciągam z szafy spódniczki i sukienki. Kupuję nowe baleriny. Przeglądam bluzki, bluzy, płaszcze i kurtki. Wiosna sprzyja porządkom w szafie:)Sprzyja też porządkom w domu i porządkom w... lodówce:)A te ostatnie mogą się zakończyć różnymi pysznymi "znaleziskami" - np.
mrożonymi truskawkami.
Truskawki wystarczy rozmrozić, zmiksować w blenderze (z dodatkiem
cukru lub bez), połączyć z
jogurtem i pokruszonymi
herbatnikami i... gotowe:)A co najważniejsze niskokaloryczne;)Składniki:
mrożone truskawkicukier (opcjonalnie)opakowanie
jogurtu bałkańskiego
herbatniki w czekoladzieTruskawki rozmrażamy. Miksujemy je w blenderze. Dodajemy
cukier lub nie - zasadniczo
truskawki same w sobie powinny być słodkie.Na dno pucharków lub dużych kieliszków wsypujemy pokruszone
herbatniki. Nakładamy na nie
jogurt*, a na
jogurt wlewamy mus
truskawkowy.*Zamiast
jogurtu możemy użyć
serka homogenizowanego - będzie bardziej słodko.
A w ramach inspiracji polecam Deser w greckim stylu.Przepis znajdziecie tutaj.Pozdrawiam wiosennie!:)B.