Wykonanie
Czyli po prostu
lody na patyku.Kombinacji smaków może być co niemiara, słodkie, słone,
sorbetowe i
mleczne. Bardzo łatwy przepis na ochłodę.Zamiast gotowych foremek możecie użyć kubeczków po jogurtach i patyczki po zjedzonych lodach.Kilka składników, minuta blenderowania i voila!Frajda straszna i z robienia i z jedzenia :)
Na 6 ice pops:200 g
jogurtu naturalnego (ja użyłam typu greckiego)1 duży
bananpół średniego kantalupapół łyżki
syropu klonowego (opcjonalnie)łyżeczka
soku z limonkiMelon obrać, pozbawić pestek, pokroić.Do wysokiego naczynia wlać
jogurt, dodać pokrojonego
banana,
melona,
syrop i
sok z limonki.Całość blenderować aż powstanie jednolita masa.Wlać do foremek, włożyć patyczek, odstawić do zamrażarki na 24 godziny i cierpliwie czekać.Pyyyyycha!