ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 750 gramówwłoszczyzna 1 sztukgrzyby suszone 1 sztukcebula 1 sztukmasło 2 łyżek stołowychmąka 1 łyżek deserowychnatka pietruszki według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki pokroić w grube plastry, a oczyszczoną włoszczyznę w drobną kostkę. Zalać w garnku wodą razem z namoczonym, pokrojonym w paski grzybkiem i gotować do miękkości. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Oczyszczoną, posiekaną cebulę zrumienić na maśle, wymieszać z mąka i chwilę podsmażyć, rozprowadzić 2 łyżkami zupy i dodać do zupy. Chwilę jeszcze gotować. Przed podaniem posypać posiekaną natką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: