Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kakao 3 łyżek stołowych
jajka 4 sztuk
cukier 1 szklanek
olejek waniliowy 1 łyżek deserowych
margaryna 1 kostek
mąka 1,5 szklanek
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
czekolada 1 sztuk
masło 1,5 kostek
cukier puder 2 szklanek
kakao 4 łyżek stołowych
likier migdałowy 200 mililitrówWykonanie:
Kakao wymieszaj z 3 łyżkami ciepłej
wody.
Margarynę i
cukier utrzyj. Ciągle ucierając, kolejno wbijaj
jajka. Dołóż
kakao i olejek.
Mąkę wymieszaj z
proszkiem do pieczenia. Porcjami dosypuj do ucieranej masy. Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz godzinę w temp. 180st. Przetnij na 3 krążki.
Masło utrzyj z
cukrem pudrem i 4 łyżkami
kakao. Wymieszaj z
likierem. Krążki ciasta przełóż 2/3 kremu. Boki i wierzch
tortu cienko posmaruj częścią pozostałego kremu.
Czekoladę posiekaj, obsyp boki ciasta. Wierzch udekoruj rozetkami z reszty kremu i ewentualnie
miętą,
owocami oraz czekoladowymi listkami.Autor: amr5Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: dusiulaData: 2009-04-29Zapowiada się smacznie.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: