ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegojajka 5 sztukcukier 125 gramówmąka przenna 125 gramówKakao w proszku 30 gramówmarchewka 170 gramóworzechy włoskie 50 gramówoleju słonecznikowego 2 łyżek deserowychser biały 330 gramówcukier puder 100 gramówczekolada 170 gramówWykonanie:1 posmarować cienko tłuszczem blachę o średnicy 20 cm i posypać mąką2 w misce umieszczonej nad rondlem z wrzącą wodą utrzeć cukier z jajkami na gęstą masę, masa będzie dość gęsta gdy wyjęty mikser zostawi ślad3 zdjąć misę z rondla, przesiać mąkę i kakao, delikatnie wymieszać, dosypać marchew i orzechy, wlać olej i starannie wymieszać4 przelać ciasto do formy i piec w 190 stopniach przez ok 45 min5 ser utrzeć z cukrem na gładką masę, dolać roztopioną czekoladę i wymieszać. Ostygnięte ciasto przekroić na pół, przełożyć połową masy, resztą masy posmarować wierzch.Autor: hanka902Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: lilaData: 2011-07-03ciasto siadło. ;|Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: