ßßß Cookit - przepis na Wołowina gotowana

Wołowina gotowana

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Wołowina gotowana
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
wołowina bez kości 15 dekagramów
wloszczyzna 10 dekagramów
masło 1 dekagramów
sól według uznania
Wykonanie:
ugotować wywar z włoszczyzny, odcedzić go. wołowinę włożyć do zimnego wywaru, dodać sól i ugotować ją powoli do miękkości, tak aby włókna mięsa rozdzielały się. Ugotowane mięso wyciągnąć z wywaru i zemleć w maszynce. Dodać 2-3 łyżki gorącego wywaru, wymieszać. Nadać kształt kot;eta, na wierzchu położyć surowe masło i podsmażyć z każdej strony na patelni.
Autor: agata17ko
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5572/Wolowina-gotowana