ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 6 sztukmąka tortowa 6 łyżek stołowychcukier 6 łyżek stołowychproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychocet 1 łyżek deserowychśmietana kremowa 500 mililitrówgalaretka malinowa 1 sztukmaliny 400 gramówcukier puder 0,75 szklanekWykonanie:Ciasto: białka ubić na sztywna pianę, stopniowo dodając cukier oraz żółtka wymieszane z octem. Na końcu delikatnie, łyżką, połączyć z mąka wymieszaną z proszkiem. Ciasto przełożyć na dużą blaszkę wyścielona papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 25 minut w 170 stopniach, na zloty kolor, wystudzić.Krem: schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder oraz wcześniej rozpuszczoną w 1/2 szklance gorącej wody, lekko tężejącą galaretkę. Do tak przygotowanej masy dodać oczyszczone maliny i lekko przemieszać.Zimny biszkopt przekroić na 2 placki i przełożyć masą. Wierzch udekorować owocami. Włożyć na 2 godziny do lodówki.Uwagi:Oznaczenie słowne PTASIE MLECZKO ® stanowi zarejestrowany znak towarowy chroniony na rzecz Lotte Wedel sp. z o.o.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: