ßßß Cookit - przepis na Przysmak z migdałami

Przysmak z migdałami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 40
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
woda z kwiatów pomarańczy 1 łyżek stołowych
Syrop kokosowy 2 łyżek stołowych
sok pomarańczowy 100 mililitrów
cukier 250 gramów
żelatyna 2 łyżek deserowych
mąka ziemniaczana 3 łyżek stołowych
wiórki kokosowe 100 gramów
migdały 80 gramów
Wykonanie:
Wymieszać mąkę z 6 łyżkami wody, a żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Do garnka wlać 125 ml wody, syrop oraz cukier i doprowadzić do wrzenia tak, aby cukier całkowicie się rozpuścił. Dodać mąkę z wodą i gotować 2 minuty. Wlać wodę z kwiatu pomarańczy oraz sok pomarańczowy i zagotować. Zdjąć z ognia i dodać żelatynę. Dobrze wymieszać i przelać do wyłożonych folią foremek. Wstawić do lodówki na 4 godziny. Zastygłą masę wyjąć z formy, usunąć folię, pokroić w kostkę, obtoczyć w wiórkach, a na każdym kawałku położyć migdał bez skórki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Turecka
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11045/Przysmak-z-migdalami