Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 40(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
woda z kwiatów
pomarańczy 1 łyżek stołowych
Syrop kokosowy 2 łyżek stołowych
sok pomarańczowy 100 mililitrów
cukier 250 gramów
żelatyna 2 łyżek deserowych
mąka ziemniaczana 3 łyżek stołowych
wiórki kokosowe 100 gramów
migdały 80 gramówWykonanie:Wymieszać
mąkę z 6 łyżkami
wody, a
żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Do garnka wlać 125 ml
wody,
syrop oraz
cukier i doprowadzić do wrzenia tak, aby
cukier całkowicie się rozpuścił. Dodać
mąkę z
wodą i gotować 2 minuty. Wlać
wodę z kwiatu
pomarańczy oraz
sok pomarańczowy i zagotować. Zdjąć z ognia i dodać
żelatynę. Dobrze wymieszać i przelać do wyłożonych folią foremek. Wstawić do lodówki na 4 godziny. Zastygłą masę wyjąć z formy, usunąć folię, pokroić w kostkę, obtoczyć w wiórkach, a na każdym kawałku położyć
migdał bez skórki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia TureckaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: