ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegopapryka zielona 1 sztukpapryka czerwona 2 sztukpapryka żółta 1 sztukpieczeń cielęca 200 gramówschab bez kości 500 gramówmasło 2 łyżek stołowychśmietana 200 mililitrówkoncentrat pomidorowy 1 łyżek deserowychbulion w proszku 1 łyżek deserowychmąka ziemniaczana 1 łyżek stołowychowczy ser 100 gramówszczypiorek według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Papryki pokroić w kostkę, połowę czerwonej odłożyć. Pieczeń cielęcą posiekać i wymieszać z paprykami. Doprawić solą i pieprzem.Schab rozkroić na cienki płat, wyłożyć farsz, zrolować. Roladę obsmażyć na maśle, a następnie włożyć do piekarnika rogrzanego do 200 stopni Celsjusza.Śmietanę zagotować z odłożoną papryką, dodać koncentrat, wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i bulionem, zmiksować. Sos zagęścić mąką, dodać pokruszony ser i szczypiorek.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia AustriackaKuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: