Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
płatki owsiane 2 szklanek
olej 3 łyżek stołowych
bakalia 1.5 szklanek
syrop kukurydziany 1 łyżek stołowychWykonanie:Pokroić
bakalie w drobne kawałki. Połączyć z
płatkami owsianymi,
olejem i wymieszać. Dodać tyle
wody, aby można było z masy formować kulki wielkości
włoskiego orzecha. Układać kulki na wysmarowanej
olejem blasze i piec w gorącym piekarniku około 25 minut.Uwagi:
Bakalie:
rodzynki,
suszone śliwke,
figi,
orzechy włoskie i laskowe,
migdały,
pestki z dyni. Zamiast
oleju można użyć
oliwę tłoczoną na zimno.Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: