ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 4 sztukcukier 325 gramówmasło 75 gramówsól 1 szczyptamąka 260 gramówproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychtwarożek 750 gramówbudyń waniliowy 1 sztuksok z cytryny 0,5 sztukolej 0,5 szklanekmleko 0,5 litrówWykonanie:Z mąki, masła, 75g cukru, 1 jajka, proszku do pieczenia oraz szczypty soli. Ciasta rozwałkować i wylepić nim dno oraz brzegi średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawić na 30 minut do lodówki.Twarożek utrzeć z 150g cukru, 3 żółtkami, budyniem, sokiem cytrynowym , olejem i mlekiem. Masę przełożyć na ciasto w formie. Piec 1,5 godziny w 180 stopniach. 3 białka ubić na sztywno z 100g cukru i wyłożyć na ciasto 20 minut przed końcem pieczenia. Tort pozostawić na noc w formie. Następnego dnia na powierzchni powinny pojawić się złote kropelki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: