ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomargaryna 200 gramówcukier 225 gramówjajka 4 sztukmąka 350 gramówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychsól 1 szczyptawiórki czekolady gorzkiej 50 gramówczekolada gorzka 50 gramówbrzoskwinie 8 sztuktwarożek 500 gramówsok z cytryny 2 łyżek stołowychśmietana kremówka 600 gramówżelatyna 3 łyżek stołowychplastry brzoskwiń według uznaniaWykonanie:Margarynę, 175g cukru i sól utrzeć na puch, kolejno wbić jajka, ucierając, dodawać na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem i 100g śmietany. Wsypać wiórki czekoladowe i wymieszać. Przełożyć do średniej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. piec w 175 stopniach ok. 40 minut, ostudzić.Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej wody. Umyte brzoskwinie naciąć i sparzyć we wrzątku, przelać zimną wodą i zdjąć skórkę. Owoce przekroić na pół i usunąć pestki. 1/3 brzoskwiń zmiksować i utrzeć z twarogiem oraz 50g cukru. Ciasto przekroić poziomo na pół. Spodnią część ponownie włożyć do tortownicy i rozłożyć na niej połówki brzoskwiń. Żelatynę rozpuścić na małym ogniu, wymieszać z sokiem cytrynowym i 3 łyżkami kremu, a potem połączyć z resztą kremu. Wstawić do lodówki. 250g kremówki ubić na sztywno i dodać do tężejącego kremu. Krem wyłożyć na brzoskwinie i wyrównać. Górną warstwę ciasta położyć na krem i na 6h wstawić tort do lodówki. Połamana czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, wlać do woreczka foliowego, odciąć jeden róg i wycisnąć na papier do pieczenia ozdoby w kształcie kwiatów i wstawić papier na 30 minut do lodówki. Ubić na sztywno 250g kremówki, posmarować nią wierzch i brzegi ciasta. udekorować tort plasterkami brzoskwiń i kwiatkami z czekolady.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremKomentarze:Autor: wiolkaData: 2009-09-23no no t przepisy to naprawde są przepyszne sama je zobaczyłam i naprawdę jestem pod wrarzeniem nigdy nie wiedziałam ze można tutaj znaleść takie przepyszne przepisyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: