ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocukier 325 gramówjajka 3 sztuksól 1 szczyptamąka 100 gramówmąka ziemniaczana 25 gramówmigdały - mielone 25 gramówproszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowychmleko 5 łyżek stołowychśmietana kremówka 400 gramówżelatyna 17 łyżek deserowychsok z cytryny 100 mililitrówmarakuja 2 sztuktwarożek 500 gramówsok z marakui 3 szklanekWykonanie:Jajka, 125 cukru oraz szczyptę soli ucierać 10 minut. Przesianą mąkę wymieszaną z migdałami, mąką ziemniaczaną oraz proszkiem, dodawać do masy na przemian z mlekiem. Przełożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec 8 minut w 225 stopniach, wystudzić.8 łyżeczek żelatyny rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Biszkopt przeciąć w poprzek na pół. na każdą część biszkoptu nałożyć obręcz z folii aluminiowej. Twarożek, cukier i sok cytrynowy wymieszać. Żelatynę połączyć z 3 łyżkami kremu, a potem z pozostałym kremem. Wstawić do lodówki. Śmietanę ubić i połączyć z tężejącym kremem. Masę podzielić na pół i wyłożyć na obydwa biszkopty, wygładzić. Wstawić na 2h do lodówki. 9 łyżeczek żelatyny rozpuścić w gorącej wodzie. Marakuję przepołowić i wyjąć miąższ. Nektar z marakui zagotować, dodać żelatynę oraz miąższ z owoców i wyłożyć na krem cytrynowy. Wstawić na 60 minut do lodówki. Następnie wyciąć kółka o średnicy ok. 8 cm lub pokroić na prostokąty.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: