Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filet z kaczki 600 gramów
oliwa według uznania
majeranek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
miód 4 łyżek stołowychkrupnik (
alkohol)40 gramówsok z
pomarańczy 80 gramów
czosnek według uznaniaWykonanie:Marynata:
oliwę wymieszać z
majerankiem, zmiażdżonym
czosnkiem,
solą oraz
pieprzem.Skórkę z piersi
kaczki naciąć na krzyż i marynować
mięso 2 dni, zanurzone w przygotowanej marynacie. Co jakiś czas
mięso obracać. Smażyć na
oliwie, skórką do dołu, aż wytopi się i będzie chrupiąca. Przewrócić filety i jeszcze przez moment smażyć.Wymieszać
miód z
alkoholem oraz
sokiem z
pomarańczy i polać tym
kaczkę.Uwagi:Do sosu można dodać też odrobinę
masła, wtedy będzie bardziej zawiesisty.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: