Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegosmardz 20 dekagramów
boczek wędzony 20 dekagramów
wątroba wieprzowa 10 dekagramów
cebula 1 sztukrogalik 1 sztuk
mleko według uznania
jajko 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
majeranek według uznania
bułka tarta według uznania
olej słonecznikowy 2 łyżek stołowychWykonanie:Po oczyszczeniu
grzybów należy odciąć trzony aby przygotować kapelusze do faszerowania.Farsz przygotowujemy w ten sposób, że wędzonkę,
cebulę i
wątróbkę mielemy na maszynce. Do powstałej masy dodajemy namoczony w
mleku rogalik (wekę),
sól,
pieprz i
majeranek i wszystko dobrze wymieszamy. Farszem napełniamy smardze. Jeżeli zostanie troche farszu, można dodać do niego
tartej bułki i po wymieszaniu uformować coś na kształt kotletów mielonych.Smardze i ewentualne "kotlety" układamy w brytfannie i podlejemy
olejem. Następnie zapiekamy w piekarniku. Potrawę można podać z
ziemniakami z dodatkiem ostrej sałatki warzywnej.Uwagi:1 rogalik ( niesłodki) albo odpowiedni kawałek weki,
olej słonecznikowy lub
sojowyPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: