ßßß Cookit - przepis na Zupa rybna z grzybkiem

Zupa rybna z grzybkiem

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
wywar z jarzyn 1,5 litrów
ryba 50 dekagramów
grzyby suszone 4 dekagramów
masło 3 dekagramów
mąka 3 dekagramów
sól według uznania
pieprz według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
Wykonanie:
Grzyby umyć, namoczyć, ugotować. Ryby umyć, oddzielić od ości, pokrajać na niewielkie kawałki, zalać wywarem z warzyw i grzybów, gotować 30 - 40 min. na małym ogniu. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc. Następnie rozprowadzić wywarem, mieszając trzepaczką, zagotować, dodać pokrajane w paseczki grzyby, doprawić do smaku. Podawać z łazankami.
Uwagi:
Ryba oczyszczona najlepiej gatunku:karp,szczupak, sandacz
W razie potrzeby zamiast masła mozna użyć margaryny
Potrawy z Ryb
Wigilia
Zupy
Komentarze:
Autor: edl26
Data: 2008-12-10
ciekawy przepis nigdy nie jadłam zupy rybnej, niedługo wigilia to dobra okazja by wypróbować ten przepis
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3213/Zupa-rybna-z-grzybkiem