Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
wywar z jarzyn 1,5 litrów
ryba 50 dekagramów
grzyby suszone 4 dekagramów
masło 3 dekagramów
mąka 3 dekagramów
sól według uznania
pieprz według uznania
gałka muszkatołowa według uznaniaWykonanie:
Grzyby umyć, namoczyć, ugotować.
Ryby umyć, oddzielić od ości, pokrajać na niewielkie kawałki, zalać
wywarem z warzyw i
grzybów, gotować 30 - 40 min. na małym ogniu. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z
mąką, zasmażyć nie rumieniąc. Następnie rozprowadzić
wywarem, mieszając trzepaczką, zagotować, dodać pokrajane w paseczki
grzyby, doprawić do smaku. Podawać z łazankami.Uwagi:
Ryba oczyszczona najlepiej gatunku:
karp,
szczupak,
sandaczW razie potrzeby zamiast
masła mozna użyć
margarynyPotrawy z RybWigiliaZupyKomentarze:Autor: edl26Data: 2008-12-10ciekawy przepis nigdy nie jadłam zupy
rybnej, niedługo wigilia to dobra okazja by wypróbować ten przepisDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: