ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 60(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowoda 350 mililitrówmleko ciepłe 350 mililitrówdrożdże 100 gramówsól 0,5 łyżek deserowycholej 100 mililitrówotręby 100 gramówmąka żytnia 250 gramówmąka pszenna 250 gramówgrubo zmielona pszenica 500 gramówWykonanie:Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku. Wszystkie składniki wymieszać w dużej misce i wyrobić ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. gdy podwoi swą objętość, formować bułeczki, układać na blaszce posypanej mąka i piec w 250 stopniach do momentu, aż będą twarde. Wyjąć z pieca, przekroić na połowę i ponownie włożyć do pieca o temperaturze 100 stopni na 20 minut. Po upieczeniu sucharki przechowywać w zamkniętym pojemniku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: