ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegowłoszczyzna 1 sztukgłowy karpia 2 sztukgrzyby suszone 10 sztukmasło 50 gramówprawdziwki mrożone 4 sztukmąka 1 łyżek stołowychłazanki 100 gramównatka pietruszki posiekana według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Ugotować wywar z głów karpia i włoszczyzny, przecedzić. suszone grzybki namoczyć i ugotować, a wywar, w którym się gotowały przecedzić i połączyć z bulionem rybnym. Wlać tyle wody, aby otrzymać 2 litry zupy. Rozpuścić masło i udusić na nim pokrojone w plasterki rozmrożone prawdziwki. dodać do zupy, a masło, w którym się dusiły, oprószyć mąką, zasmażyć na złoty kolor i również wymieszać z zupą. Zupę zagotować, włożyć ugotowane łazanki, przyprawić do smaku i posypać natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówWigiliaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: