ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety z piersi kurczaka 4 sztukpistacje 50 gramówjajka 2 sztukbułka tarta 0,5 szklanekmąka 1 łyżek stołowycholej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Tłuczkiem delikatnie rozklepać filety. Natrzeć sola oraz pieprzem i oprószyć z obu stron mąką. Roztrzepać jajko ze szczypta soli i pieprzu. Bułkę tarta wymieszać z posiekanymi pistacjami. Mięso obtaczać w jajku oraz bułce mocno dociskając panierkę. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju ok. 6 minut z każdej strony. Dobrze osaczyć z nadmiaru tłuszczu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: