Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
sałata 1 sztuk
sałata czerwona 1 sztuk
słonecznik kiełki 1 szklanekmostek z
żeberkami 70 dekagramów
pomidor 3 sztuk
oliwka zielona 0.5 szklanek
oliwka czarna 0.5 szklanek
soczewica czerwona 1 szklanek
słonecznik 4 łyżek stołowych
papryka zielona 1 sztuk
oliwa z oliwek 4 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
zioła według uznania
sos sojowy według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Soczewicę ugotować w osolonym wrzątku. Wszystkie warzywa umyć i oczyścić. Liście
sałaty porwać na kawałki.
Pomidory pokroić w ósemki,
paprykę w paseczki.
Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni na złoty kolor.
Zielone oliwki pokroić w plasterki, czarne zostawić w całości.
Ser pokroić w małą kosteczkę. Świeże
zioła drobno pokroić (jeśli nie mamy świeżych, użyć suszonych). Tuż przed podaniem wszystkie składniki dokładnie wymieszać w misce z dodatkiem
ziół, przypraw i
oliwy.Uwagi:
Zioła:
bazylia,
oregano,
tymianekJarzyny i Pasztety weg.Sosy i pastyKomentarze:Autor: moniczka1504Data: 2009-01-29Fajny przepis tylko do czego ten mostek z żeberkami?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: