ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocebula 1 sztukkapusta włoska 400 gramówpiersi kurczaka 500 gramówszczypiorek 1 pęczekpapryka czerwona 1 sztukpapryka żółta 1 sztukmasło 3 łyżek stołowychser gorgonzola 100 gramówparmezan 50 gramówśmietana 1 szklanekoliwa 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną cebulę posiekać, a kapustę poszatkować. Mięso pokroić w paski. Oczyszczony, osaczony szczypiorek posiekać. Oczyszczona paprykę pokroić w drobna kostkę.Mięso podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Zdjąć z patelni, oprószyć sola oraz pieprzem i trzymać w cieple. A na patelni stopić masło i zeszklić na nim cebulę. Dodać kapustę, wymieszać, przykryć i dusić 15 minut.Pokruszona gorgonzolę wymieszać z startym parmezanem i śmietaną. Wlać na patelnie, mieszając, podgrzewać, a z ser się roztopi. Dodać paprykę oraz mięso, doprawić do smaku i dusić jeszcze 10 minut. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: