ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość CzegoHochland Fetikos do sałatek 1 sztukpomidory 5 sztukkromki pieczywa tostowego 4 sztukczosnek 2 ząbkimasło 1 łyżek stołowychnatka pietruszki 1 łyżek stołowychtymianek 1 łyżek deserowychocet winny według uznaniaoliwa według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ser pokroić w kostkę. Pomidory umyć, z 4 ściąć wierzchy i wydrążyć środki. Pomidory z zewnątrz i od środka posmarować oliwą i ułożyć w piekarniku nastawionym na opcję grill. Opiekać 5 minut w 220 stopniach. Ostatni pomidor po usunięciu gniazda nasiennego pociąć na drobne części i wymieszać z serem, dodać kromki pieczywa pokrojone w kostkę i zrumienione na maśle oraz posiekany czosnek. Wymieszać z posiekana natką pietruszki i tymiankiem, doprawić sola oraz pieprzem. Na koniec skropić oliwą i octem. Po porcji sałatki włożyć do pomidorów.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: