ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopapryka 2 sztukmarchewka 3 sztukcebula 2 sztukseler 1 sztukolej 4 łyżek stołowychvegeta 1 łyżek stołowychkoncentrat pomidorowy 300 mililitrówcukier 5 łyżek stołowychchili 1 łyżek deserowychocet 2 łyżek stołowychżelfix 1 sztukwoda 1,2 litrówWykonanie:Razem warzyw powinno być ok. 1 kilograma, oczyścić je i pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać olej włożyć warzywa, posypać vegetą, mieszając, smażyć kilka minut. Wlać litr wody i gotować warzywa do miękkości. Dodać koncentrat wymieszany z o,2l wody, cukier i chili. Warzywa zmiksować, dodać ocet i we. jeszcze doprawić. Wsypać żelfix i wymieszać. Mieszając, chwilę podgrzewać. Przełożyć do słoiczków i mocno zakręcić. Ułożyć do góry dnem i całkowicie ostudzić.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPrzetwory weg.Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: