Cukinie z kaszą jaglaną i oliwkami czarnymi drylowanymi OLE! – przepis

nazwa

Wykonanie

Składniki:
2 duże cukinie
150g kaszy pęczak (najlepiej ekologiczną)
Pomidorki koktajlowe
1 Cebula
1 kostka sera mozzarella
1 małe opakowanie drobnych pieczarek
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie. Cukinie kroimy na pół i wydrążamy środek
(jak na zdjęciu). Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy. Pieczarki kroimy na pół (jeśli są duże to kroimy w plasterki). Dodajemy do cebulki i smażymy, aż pieczarki będą przyrumienione.
Dodajemy kaszę i wszystko dokładnie mieszamy. Do środka cukinii wkładamy kaszę z warzywami, dodajemy na wierzch oliwki i pokrojone pomidorki. Całość posypujemy startą mozzarellą. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 20 minut. Jeśli wierzch jest za mało podpieczony na koniec przestawiamy na funkcje grillowania.
Źródło:https://panikucharka.pl/przekaski/cukinie-z-kasza-jaglana-i-oliwkami-czarnymi-drylowanymi-ole-przepis