Wykonanie
Składniki:2 duże
cukinie150g
kaszy pęczak (najlepiej ekologiczną)
Pomidorki koktajlowe1
Cebula1 kostka
sera mozzarella1 małe opakowanie drobnych
pieczarekPrzygotowanie:
Kaszę jaglaną płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie.
Cukinie kroimy na pół i wydrążamy środek(jak na zdjęciu).
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy.
Pieczarki kroimy na pół (jeśli są duże to kroimy w plasterki). Dodajemy do
cebulki i smażymy, aż
pieczarki będą przyrumienione.Dodajemy
kaszę i wszystko dokładnie mieszamy. Do środka
cukinii wkładamy
kaszę z warzywami, dodajemy na wierzch
oliwki i pokrojone
pomidorki. Całość posypujemy startą
mozzarellą. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 20 minut. Jeśli wierzch jest za mało podpieczony na koniec przestawiamy na funkcje grillowania.