Wykonanie
Zdobyć dobre, nie pryskane
jabłka w dzisiejszych czasach jest nie lada wyczynem... Dzięki życzliwym sąsiadom takie
jabłka mam.Kiedy już są warto zadbać o to by świeże przechować jak najdłużej, a nadmiar zagospodarować na później. Stąd te słoiczki..Oczywiście będą smakować i dorosłym...i dzieciom :)Szczególnie małym dzieciom :)
Składniki :
jabłkaPrzygotowanie:
Jabłka umyć i obrać cienko ze skórki, wydrążyć gniazda nasiennePokroić w drobne plasterkiUłożyć ciasno w czystych słoiczkach, zalać 2-3 łyżkami
wodySłoiczki zakręcić czystymi, suchymi dekielkamiWstawić do garnka z zimną
wodąOd momentu zawrzenia
wody w garnku,
jabłka w słoikach gotowałam ok.15 min.
Część
jabłek zmiksowałam ( bez dodatku
cukru!), przesmażyłam krótko w rondelku i przełożyłam do słoiczków. Gotowałam ok. 10 min.Moje
jabłka były bardzo słodkie.