Wykonanie
Wyjątkowy deser na wyjątkową okazję! Kremowy, delikatny, rozpływający się w ustach idealny do filiżanki czarnej
kawy lub
herbaty. Mini deserki powstały dzięki uprzejmości
marki Helio.
Składniki:10 g
orzechów włoskich Helio2 łyżeczki
miodu Stovit2 łyżki
masła150 g
ciasteczek owsianych150 g masy kajmakowej Helio250 g
śmietanki kremówki 30%Przygotowanie:
Ciasteczka owsiane blendujemy.
Orzechy,
miód i
masło podgrzewamy na patelni do uzyskania
syropu. W misce ubijamy schłodzoną
śmietankę kremówkę do uzyskania puszystego kremu. Na dnie specjalnych pojemniczków rozkładamy po dwie łyżki
ciasteczek, następnie wykładamy po 1 łyżeczce masy kajmakowej. Następnie napełniamy po 4 łyżki ubitej kremówki. Na wierzch wykładamy skarmelizowane
orzechy. Desery schładzamy w lodówce przez minimum godzinkę. Smacznego!