Wykonanie
SKŁADNIKI / 6 placków
mąka pszenna, 60 g
proszek do pieczenia, 1/4 łyżeczki
cynamon, 1/4 łyżeczki
jajka, 2 szt.roztopione
masło, 25 g +
masło do smażenia
jogurt naturalny, 75 ml
ricotta, 75 gekstrakt z
wanilii, 1 łyżeczkatwarda
gruszka, 1/2 szt.
cynamon, 1/2 łyżeczki
bekon, 6 plastrów
syrop klonowySPOSÓB PRZYGOTOWANIAWszystkie składniki na ciasto zmiksować na gładką masę.
Masło roztopić na patelni do naleśników. Placki smażyć z obu stron na złoty kolor (1 placek = 3 łyżki ciasta).W międzyczasie
gruszkę pokroić cienkie plasterki i przesmażyć na
maśle z dodatkiem
cynamonu. Przełożyć na talerz. Na tej samej patelni smażyć
bekon.Pancakes podawać z plastrami
gruszek i
bekonem polane
syropem klonowym.