ßßß Cookit - przepis na Torciki bezowe ze smażonymi jabłkami

Torciki bezowe ze smażonymi jabłkami

nazwa

Wykonanie

300 g cukru pudru
6 białek jajka
3-4 średnie jabłka
2 duże łyżki cukru
cynamon
Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie powoli dosypujemy cukier i ubijamy dalej. Na papierze do pieczenia nakładamy białka, tak by powstały okręgi o średnicy 10-12 cm. Bezy wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 110 stopni i pieczemy przez 100-120 minut. Po upieczeniu uchylamy piekarnik i zostawiamy bezy do ostygnięcia. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy każde na osiem części. Obsmażamy je przez 4-5 min na suchej patelni następnie dodajemy cukier i cynamon po czym smażymy kolejne 4-5 min. Owoce układamy na płatach bezowych i podajemy.
Źródło:https://kuchniokracja.hanami.pl/index.php/torciki-bezowe-ze-smazonymi-jablkami