Wykonanie
Smaczny pomysł na deserki z Panna Cottą, która przybywa do nas z północnych Włoch. Panna Cotta to pyszny włoski deser – lekki jak obłok. Powstaje z gotowanej
śmietany,
cukru,
wanilii. Pyszne deserki zostały stworzone dzięki uprzejmości firmy Stovit. .


Składniki:3 łyżeczki
żelatyny1
laska wanilii250 ml
śmietanki kremówki 36%250 ml
mleka80 g
cukru1 słoiczek
owoce leśne Stovitpół paczuszki
herbatników maślanychPrzygotowanie:
Mleko,
śmietankę i
cukier podgrzewamy ale nie gotujemy na bardzo małym ogniu.
Laskę wanilii przekrawamy i wyciągamy nasionka. Nasionka
laski wanilii i samą laskę dodajemy do podgrzanego
mleka i
śmietanki.
Żelatynę moczymy w ciepłej wodzie, gdy napęcznieje, dodajemy ją do gorącego
mleka i
śmietanki. Przed dodaniem
żelatyny wyjmujemy z
mleka laskę wanilii. Mieszamy bardzo dokładnie. Całość przestudzamy i przelewamy cały czas mieszając do foremek delikatnie posmarowanych
olejem. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia na około 3 godziny. Po tym czasie do każdej foremki dodajemy pokruszone
herbatniki i po 3 łyżki
owoców leśnych firmy Stovit.Upadłość osoby fizycznej to postępowanie
sądowe prowadzone przeciwko osobom fizycznym, które są niewypłacalne z przyczyn od nich niezależnych. Upadłość majątkowa osoby fizycznej to szansa na uwolnienie się od ciężaru zadłużenia.