Pesto z awokado jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Wystarczy zmiksować wszystkie składniki, aby cieszyć się tym wyjątkowym smakiem. Awokado powinno być miękkie i kremowe, aby pesto miało aksamitną konsystencję. Do mojego pesto dodałam także kolendrę, aby wyostrzyć jego smak, jednak możecie również ten składnik pominąć lub wymienić na pietruszkę czy bazylię. Ważne, aby pesto przygotowywać zawsze tuż przed spożyciem, ponieważ w ciągu kilku godzin zmieni kolor – jednak zachowa swój smak. To pesto smakuje doskonale ze świeżo ugotowanym makaronem, do którego możecie dodać dowolne dodatki jak grillowana pierś kurczaka czy pomidorki koktajlowe. Pesto z awokado możecie posmarować również pieczywo lub potraktować je, jako dip do nachosów, podobnie jak Guacamole . Smacznego!Zobacz też:Jajko w awokado z piekarnikaSałatka z awokado i serem fetaKoktajl z bananem i awokadoSałatka z awokado z serem pleśniowym i pomidorkamiKanapki z awokado | 3 proste przepisyPrzepis na pesto z awokadoCzas gotowania: 10 minutSkładnikidojrzałe awokado2 ząbki czosnku2 garście płatków migdałów (mogą być inne orzechy)3 łyżki startego parmezanugarść liści kolendryłyżka soku z cytryny4 łyżki oliwy z oliweksól i pieprz do smakuPrzepis1Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy na gładką masę. Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem.2Podajemy ze świeżo ugotowanym makaronem (mieszamy z makaronem) lub traktujemy je jako pasta kanapkowa czy dip do nachosów.