Wykonanie
Już 17 maja swoją premierę będzie miała moja najnowsza książka Deserownik . Publikacja to zbiór przepisów na desery, ciasta oraz wytrawne wypieki. Całość uzupełniają felietony o historii cukiernictwa. Z tej okazji jest mi niezmiernie miło zaprosić na spotkanie otwarte poświęcone
słodyczom z różnych zakątków świata (szczegółowa informacja poniżej).
Będę miała przyjemność gościć też 26 maja na Warszawskich Targach Książki (godzina 13:00, stoisko Wydawnictwa Publicat 167/D16).Bardzo słodka historia…22 maja 2019 roku, godz. 18:00BookBook przy MDM, Koszykowa 34/50, WarszawaWstęp wolnyStrona wydarzenia na FacebookuSzarlotka, sernik czy
beza – to nie tylko apetyczne słodkości, które goszczą na naszych stołach. Każdy przysmak kryje w sobie również niezwykłą historię. Jakie łakocie jadano w starożytnym Rzymie, skąd się wziął przepis na ciasto
czekoladowe i jak wyglądał weselny tort królowej Wiktorii? O tym wszystkim i wielu innych rzeczach podczas premiery „Deserownika” opowie Magdalena Tomaszewska-Bolałek – badaczka kultury kulinarnej, dziennikarka, autorka nagradzanych książek i kierownik Food Studies na Uniwersytecie SWPS. Od lat popularyzuje kulturę żywieniową poprzez spotkania, wykłady oraz warsztaty kulinarne. Prowadzi blog Kuchniokracja.
Podobne wpisyNagrody dla „Polish Culinary Paths”Urodzinowy
biszkopt z kremem z zielonej
herbaty matcha i kremowym musem
brzoskwiniowymTradycje kulinarne FinlandiiZielony sernik na zimno z
herbatą matcha i
malinamiMałe torciki
bezowe z kremem z zielonej
herbaty matchaUdostępnij