ßßß Cookit - przepis na „Deserownik” i spotkanie o historii cukiernictwa

„Deserownik” i spotkanie o historii cukiernictwa

nazwa

Wykonanie

Już 17 maja swoją premierę będzie miała moja najnowsza książka Deserownik . Publikacja to zbiór przepisów na desery, ciasta oraz wytrawne wypieki. Całość uzupełniają felietony o historii cukiernictwa. Z tej okazji jest mi niezmiernie miło zaprosić na spotkanie otwarte poświęcone słodyczom z różnych zakątków świata (szczegółowa informacja poniżej). Będę miała przyjemność gościć też 26 maja na Warszawskich Targach Książki (godzina 13:00, stoisko Wydawnictwa Publicat 167/D16).
Bardzo słodka historia…
22 maja 2019 roku, godz. 18:00
BookBook przy MDM, Koszykowa 34/50, Warszawa
Wstęp wolny
Strona wydarzenia na Facebooku
Szarlotka, sernik czy beza – to nie tylko apetyczne słodkości, które goszczą na naszych stołach. Każdy przysmak kryje w sobie również niezwykłą historię. Jakie łakocie jadano w starożytnym Rzymie, skąd się wziął przepis na ciasto czekoladowe i jak wyglądał weselny tort królowej Wiktorii? O tym wszystkim i wielu innych rzeczach podczas premiery „Deserownika” opowie Magdalena Tomaszewska-Bolałek – badaczka kultury kulinarnej, dziennikarka, autorka nagradzanych książek i kierownik Food Studies na Uniwersytecie SWPS. Od lat popularyzuje kulturę żywieniową poprzez spotkania, wykłady oraz warsztaty kulinarne. Prowadzi blog Kuchniokracja.
Podobne wpisy
Nagrody dla „Polish Culinary Paths”
Urodzinowy biszkopt z kremem z zielonej herbaty matcha i kremowym musem brzoskwiniowym
Tradycje kulinarne Finlandii
Zielony sernik na zimno z herbatą matcha i malinami
Małe torciki bezowe z kremem z zielonej herbaty matcha
Udostępnij
Źródło:http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/deserownik-i-spotkanie-o-historii-cukiernictwa