Wykonanie
Makaron spaghetti w kremowym,
śmietanowo-
serowym sosie, z dodatkiem delikatnych, sezonowych
szparagów,
kurczaka oraz
cebuli. Pyszne sycące danie w parę chwil.Składniki:500g
makaronu spaghetti500g
piersi z kurczaka500g
zielonych szparagów1
cebula300ml rosołu lub
bulionu200g kremowego
serka śmietankowego100g tartego
sera żółtegosłodka i
ostra papryka mielona
czarny pieprz świeżo mielony
sólmasło klarowane do smażeniaPrzygotowanie:
Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu, odcedzić.
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć
paprykami.
Cebulę posiekać drobno.Ze
szparagów odłamać zdrewniałe końce, gotować przez 3 min w osolonym wrzątku, odcedzić, każdego przekroić na pół.Na patelni rozgrzać
masło klarowane, zeszklić
cebulę, dodać
kurczaka, smażyć na rumiano.Wlać rosół, dodać
serem śmietankowy oraz
szparagi.Gdy
serek połączy się z rosołem wsypać
ser żółty, wymieszać.Dusić na minimalnym gazie do delikatnego zgęstnięcia sosu. w
między czasie danie doprawić świeżo mielonym
pieprzem i
solą.Do sosu przełożyć
makaron spaghetti, dokładnie wymieszać.
Smacznego