Wykonanie
Sprytny sposób na przemyt warzyw 🙂Składniki:
Mąka uniwersalna bezglutenowa 3 szklanki (u mnie Mehl Farine)
Mąka owsiana 1 szklanka
Mąka gryczana ¼ szklanki
Proszek do pieczenia bezglutenowy 2 łyżeczki
Cukier dark muscovado 50 g
Cukier waniliowy 10 g
Olej kokosowy rozpuszczony ¾ szklanki
Olej słonecznikowy ¼ szklanki
Ocet balsamiczny 3 łyżkiMus z warzyw (ugotowane 3
marchewki i 1
pietruszka, wystudzone i zmiksowane na gładko)Wykonanie:Z podanych składników zagnieść gładkie ciastoCiasto schłodzić w lodówce przez kilka godzinSchłodzone ciasto rozwałkować na stolnicy, podsypując
mąką kukurydzianąRozwałkowane ciasto ciąć na kształt
faworkówCiastka umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczeniaPiec w piekarniku z termo obiegiem, w temperaturze 170°CPo upieczeniu posypać
cukrem pudremSmacznego! 🙂