Wykonanie
Cześć,Postanowiłam przetestować jeden z super foods ostatnich paru lat – nasiona chia. Zapraszam Was na szybką, prostą i delikatnie słodką poranną owsiankę z chia,
miodem i
granatem .Przepis zaczerpnięty z niezawodnej Kwestii smaku .Składniki (na jedną porcję, na zdjęciu jest przepis bazujący na podwójnej ilości składników):1/2 szklanki
owsianych płatków górskich,1 szklanka
mleka migdałowego,2 łyżki nasion chia,nasiona wyłuskane z połówki
granatu,1 płaska łyżeczka
miodu gryczanego.Making-off:
Płatki mieszamy z
mlekiem. Dodajemy nasiona chia. Odstawiamy w chłodne miejsce pod przykryciem na noc.Nastepnie podgrzewamy na małym ogniu (można również zrezygnować z podgrzewania i spożyć owsiankę na zimno).Ściągamy z ognia, dodajemy
miód i mieszamy.Dodajemy
granat.Smacznego!GosiaReklamy