Wykonanie
Pamiętacie jak w na początku lat ’90 na półkach sklepowych pojawiły się pierwsze
jogurty produkowane przez Bakomę z
logiem niemieckiego koncernu „Onken”? To dzięki Bakomie poznałam smak takich
owoców jak
marakuja czy
mango. Więc za każdym razem, gdy sięgam po
mango od razu przypominają mi się tamte
jogurty, które ówcześnie mogłam kupić tylko w prestiżowych hipermarketach – sklepiki osiedlowe rzadko oferowały tego typu produkty.Koktajl
bananowo-
mango to bardzo prosty w wykonaniu gęsty
jogurt, bardzo smaczny i syty. Kalorii nie liczę, gdyż nie ma w nim nic prócz naturalnych
cukrów 🙂jedno dojrzałe
mangojeden większy i dojrzały
bananajogurt naturalnyblender 🙂Gdy zaopatrywałam się w
mango, należy zaopatrzyć się w ten najbardziej
pomarańczowo-czerwony i w miarę równomiernie miękki. Mój nie był miękki tak jakbym tego sobie życzyła, więc poleżał w domu dwa tygodnie i był idealnie miękki.Przygotowałam średniej wielkości garnek, tak by podczas krojenia
mango – robiłam to nad garnkiem –
soki wypływające z
owocu wpadały prosto do garnka. Wpierw należy obrać większą część
mango ze skórki a samo
mango należy wrzucić do garnka. Skóra z
manga jest bardzo gruba i trudno ją przy użyciu blendera dokładnie zmiksować w drobny maczek.
Banana obieramy ze skórki i dorzucamy do garnka.Dokładamy 4 czubate łyżki
jogurtu naturalnego i wszystko dokładnie miksujemy przy użyciu blendera.Koktajl będzie bardzo gęsty – jedliśmy go łyżką, więc jeżeli wolicie by był bardziej płynny, musicie dodać około 70ml
mleka i wszystko dokładnie wymieszać.Smacznego!Polecam inne przepisy na
napoje domowej roboty:(No Ratings Yet)Loading...