Czy można nie lubić Tiramisu? Tym razem w wersji jesienno – dyniowej. Delikatne, o pięknym, słonecznym kolorze. Połączenie kremu z serkiem mascarpone i dyniowego puree, małe kawałeczki biszkoptów nasączone espresso, posypane kawą. Puree z dyni oraz cynamon nadają tiramisu jesiennego charakteru i cudownego aromatu.Składniki:500 g serka mascarpone200 ml śmietany kremówki 30% lub 36%400 g puree z dyni5 łyżek cukru pudru2 łyżeczki cynamonu100 g podłużnych biszkoptów1/3 szklanki świeżo zaparzonej kawy1-2 łyżki likieru AmarettoWykonanie: Mascarpone łączymy z kremówką, cukrem i ubijamy do chwili powstania gęstego kremu. Następnie dodajemy puree z dyni, przyprawy i miksujemy do połączenia się składników. Ostudzoną kawę łączymy z Amaretto, maczamy w niej biszkopty i układamy po kilka kawałków na dnie każdego pucharka. Przykrywamy je 3 łyżkami kremu dyniowego. Układamy kolejną warstwę biszkoptów i znów przykrywamy kremem. Tak samo napełniamy kolejne pucharki do wyczerpania biszkoptów i kremu. Na koniec ubijamy na sztywno dodatkową śmietanę wraz z cukrem. Wykładamy ją na wierzch każdego napełnionego pucharka. Wierzch dekorujemy ubitą z cukremśmietaną i oprószamy cynamonem i kawą. Deser schładzamy przez kilka godzin w lodówce.Skontaktuj się z kancelarią, która gwarantuje profesjonalne doradztwo prawne „ odszkodowania „