ßßß

(2 porcje)12-14 MŁODYCH ZIEMNIACZKÓW, jak najmniejszych2-3 ZĄBKI CZOSNKUOLIWA Z OLIWEKPRZYPRAWY: SŁODKA I OSTRA PAPRYKA, ROZMARYNSÓL PIEPRZnie masz wszystkich potrzebnych składników? najtańsze znajdziesz tutaj!Ziemniaczki szorujemy i dokładnie wycieramy. Przekładamy do miski, dodajemy, przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, ok. 2 łyżki oliwy z oliwek. Potrząsamy miską, by ziemniaki pokryły się równomiernie dodatkami. Układamy na folii aluminiowej, posypujemy solą, pieprzem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200* ok 45-50 minut (w połowie pieczenia obracamy) Gotowe!
bataty faszerowane warzywami i orzechami
chrupiące fryty z pikantnymi przyprawami, świeżą pietruszką i serem feta