ßßß Cookit - przepis na Pigwa do herbaty

Pigwa do herbaty

nazwa

Wykonanie

Pigwa, a właściwie pigwowiec, zawiera bardzo dużo witaminy C, dlatego polecany jest szczególnie jesienią jako dodatek do herbaty. Podaję Wam na niego najszybszy i najmniej pracochłonny przepis, bez pasteryzacji. Słoiczki w lodówce wytrzymają około kilku tygodni.
Porcji: 2 małe słoiczki Czas gotowania: bez
Składniki
kilkanaście owoców pigwy
brązowy cukier
Przepis
1
Owoce dokładnie myjemy. Kroimy na ćwiartki i pozbawiamy gniazd nasiennych.
2
Pokrojone owoce wkładamy do słoiczków i zasypujemy brązowym cukrem.
3
Odstawiamy na kilka dni i gotowe 🙂
Pełnowartościowe śniadanie na jesień
About Kasia Nowakowska
Może ci się spodobać
Koktajl malinowy
10/07/2013
Praktyczne rozwiązania w kuchni | Inspiracje
03/03/2015
3 powody, dla których warto jeść szparagi | Właściwości szparagów
21/05/2016
Źródło:http://www.kuchniabazylii.pl/2016/10/pigwa-do-herbaty