ßßß
Masa brownie:180g masła300g gorzkiej czekolady3 duże jajka1 łyżka ciemnego kakao220g cukru100g mąki pszennej1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaDyniowa masa serowa:250g serka mielonego250g serka mascarpone2 duże jajka100g cukru250g puree z dyni(z tego przepisu)1 łyżka mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki pszennejMasło roztopić, zdjąć z ognia i dodać pokruszoną czekoladę. Odstawić a następnie wymieszać do otrzymania jednolitej masy czekoladowejJajka roztrzepać w misce dodając cukier.Do masy dodać ciepły sos czekoladowy oraz przesianą mąkę i proszek.Całość wymieszać do połączenia składników.Masę brownie wylać na blaszkę(30x20cm) wyłożoną papierem do pieczenia.Składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej.Składniki na masę serową wymieszać delikatnie do połączenia składników.Masę serową wyłożyć na masę brownie.Masy wymieszać widelcem tworząc esy-floresy.Ciasto piec w temp. 165ºC przez około 45-50minut.Smacznego!!