ßßß Cookit - przepis na Domowe mleko kokosowe

Domowe mleko kokosowe

nazwa

Składniki

Wykonanie

Składniki na mleko:
2 szklanki wiórków kokosowych
3-4 szklanki wody
Wiórki zalewamy 2 szklankami gorącej wody, odstawiamy na godzinę – wiórki muszą zmięknąć i przestygnąć.
Po godzinie, dolewamy szklankę zimnej wody i całość traktujemy blenderem. Przeciskamy wiórki z powstałym mlekiem, przez czystą ściereczkę i nasze mleko kokosowe gotowe. Przechowujemy w lodówce, do 4 dni.
Uwaga! Wiórki, które zostały Wam z mleka, możecie wykorzystać do ciast, ciasteczek, deserów, lub uprażyć je w piekarniku/na patelni i użyć jako dekoracji do ciast i tortów. Wysuszone w piekarniku i zmielone, posłużą jako mąka kokosowa do ciast i naleśników.
Znalezione na: wilksyty.blogspot.com
0
Źródło:http://www.niepieprz.pl/domowe-mleko-kokosowe