Wykonanie
Mam kilka takich moich małych nałogów, jednym z nich są słodkości a ściślej mówiąc
śliwki w
czekoladzie i
krówki. Jak jestem gdzieś obok to nie przejdę obojetnie, tak więc schowajcie wszystko przede mną. Dzisiaj chciałabym Was zaprosić, tak zaprosić i obiecuję, że nie zjem wszystkiego, tylko Was poczęstuje domową
śliwką z marcepanem w
czekoladzie.Mniam jakie to jest pyszne, wybaczcie mi ale już ubrudziłam sobie paluchy od
czekolady. No dobra dość tego jedzenia czas na przepis.Niedawno dostałam paczkę pełną smakołyków od firmy, która brzmi bardzo apetycznie Ale Raj, i postanowiłam wykorzystać takie pyszne śliweczki. Polecam Wam również stronę na fb, zajrzyjcie do krainy pyszności.Zapraszam serdecznie :-)Składniki:- 400 g
śliwek suszonych kalifornijskich- 1 tabliczka gorzkiej i
mlecznej czekolady- 100 g marcepanuWykonanie:Marcepan dzielimy na małe kulki, wielkości
migdała. Bierzemy pojedyńczo śliweczki i wpychamy w środek marcepanowe kuleczki.
Czekolady rozpuszczamy w kąpieli
wodnej i każdą
śliwkę nabijamy na mały widelczyk i obtaczamy w płynnej
czekoladzie. Przekładamy na talerze i wstawiamy do lodówki. Następnie
śliwki przekładamy do miski i przechowujemy w lodówce, ja musiałam podważyć widelcem zdejmując je z talerza.Smacznego :-)