Wykonanie
Czas karnawału to czas intensywnych spotkań towarzyskich. Zawsze przed zbliżającą się sobotą pojawia się pytanie, co przygotować, co podać, jak podać... Menu zwykle musi spełniać warunek - szybko, smacznie, efektownie...Ciekawą propozycją są
śliwki w
boczku - możecie je przygotować je wcześniej, a gdy będziecie chcieli je podać - wsunąć na kilkanaście minut do piekarnika. Kolejnym krokiem jest już tylko zachwyt gości :)
Składniki:20 suszonych
śliwek20 plastrów
boczkuwykałaczkiSposób przygotowania:Na jednym brzegu plastra
boczku połóż
śliwkę i
zwiń w rulonik. Zepnij wykałaczką. Czynność powtórz ze wszystkimi
śliwkami.Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. na 15-20 minut - do zrumienienia
boczku.