Wykonanie
Wiecie, że najlepsze desery powstają pod wpływem nagłej potrzeby? Zapowiedzieli się nam goście...
Mieli przyjść za małą godzinkę... A do
kawy nie mieliśmy zupełnie nic... W zamrażalniku leżały za to zamrożone już
owoce -
truskawki i
jagody... Miały być na zimę ;)
Składniki:
mrożone truskawkimrożone
jagodyżelatyna bez gotowania
wodaSposób przygotowania:
Mrożone truskawki wrzuć do robota kuchennego i zmiksuj - powstanie kruszon. To samo zrób z
jagodami. W zależności od ilości
owoców przygotuj
żelatynę - u mnie na 1/2 kg
owoców wykorzystałam 2 łyżeczki
żelatyny rozpuszczone w 50 ml gorącej
wody. Wlej rozpuszczoną
żelatynę do
owoców i szybko wymieszaj - będą szybko tężeć. Przełóż do pucharków - tak jak lubisz: ja wybrałam wersję warstwową. Wstaw do lodówki na 30 minut.