Ostro- cytrusowo- słodie smaki :)Składniki (3-4 porcje):~1 l rosołu~papryczka chili~ok 3 cm imbiru świeżego (ew. 1 łyżeczka suszonego)~łyżeczka kurkumy~150 ml mleczka kokosowego (z puszki lub z przepisu)~sok z pół limonki~ 7-8 krewetek królewskich~15 krewetek koktajlowych~puszka pomidorów pokrojonych~2 łyżeczki sosu sojowego jasnego~mała cebula~łyżka olejuWykonanie:Na oleju podsmażamy drobno pokrojoną cebulę, drobniutko posiekaną papryczkę i starty imbir.Po mniej więcej 2 minutach dodajemy kurkumę.Zalewamy wszystko rosołem, następnie wlewamy mleko kokosowe,sok z limonki (można również wrzucić całą skórkę i ją wyjąć przed podaniem) i pomidory. Gotować aż pomidory się całkowicie rozlecą. Na samym końcu wrzucamy większe krewetki i gotujemy przez 3 minutki, później wlewamy sos sojowy i małe krewetki gotujemy ostatnią minutę.Wykładamy do miseczekMożna również dodać trawę cytrynową (ja niestety nie znalazłam nigdzie).Bardzo ciekawy smak :)