Wykonanie
Przyprawa podstawowa dla fanów pikanej kuchniZawsze posługiwałam się kupnymi
przyprawamiJako, że mam minimalną ilośćprzetworzonych produktów u siebie stwierdziłam,że i to do zrobienia nie powinno być trudne- i nie jest :)Przygotowanie wymaga minimalnego wkładkuNależy kupić dowolną ilość
papryczki chili(ja dodatkowo habanero)związać za ogonki powiesić w przewiewnym miejscu(nie bardzo wilgotnym) i czekać aż dobrze wyschnąmożna również (jak w moim przypadku)przekroić
papryki na 4 wyłożyć na papier do pieczenia i suszyć w piekarniku ok 5 godz w temp 50-60 stopni i od czasu do czasu otwierać drzwiczki na parę chwilGdy będą "strzelać" suche
chili wrzucić do miksera i gotowemożna chillować :) :)
Jeżeli ktoś chce zmniejszyć pikantność
przyprawy należyprzed suszeniem usunąć pestki