ßßß
Przyznam szczerze, że dopiero niedawno odkryłam smak suszonych pomidorów. I nie żałuję. Posmakowały mi tak bardzo, że szukam inspiracji do różnego wykorzystania ich. Stąd też moja propozycja na filety z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami oraz orzechami włoskimi. Dla mnie bomba. Polecam.4 pojedyncze filety z kurczakasłoik suszonych pomidorów w olejukilka orzechów włoskich1-2 łyżki sosu sojowegoprzyprawa do kurczakaFarsz: Pomidory osączamy z oleju (olej zachowujemy) i kroimy w kostkę. Mieszamy z drobno pokrojonymi orzechami. Filety myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, głęboko nacinamy i wypełniamy farszem. Mięso spinamy wykałaczkami, nacieramy sosem sojowym, olejem z pomidorów i posyjemy przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzewamy olej z pomidorów i smażymy filety z obu stron, aż się zrumienią. Wyjmujemy wykałaczki i zawijamy każdego kurczaka w folię aluminową (matową stroną do zewnątrz). Pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Smacznego!