Wykonanie
Każdy czasem ma ochotę na coś słodkiego, prawda? :) Deser inspirowany
czekoladką Kinder Country to świetna propozycja dla dzieci jak i dorosłych - takich łasuchów jak ja. Na szczęście w kilka chwil wyczarujemy takie pyszności dla całej rodziny. Zapraszam!
SKŁADNIKI:duże opakowanie
herbatników2 garści prażonej pszenicy w miodzie (chrupki do
mleka)300 ml
śmietanki 30%100 g
białej czekolady100 g
mlecznej czekoladymała forma do keksu + papier do pieczeniaPRZYGOTOWANIE:
Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli
wodnej i schładzamy. Schłodzoną w lodówce
śmietankę ubijamy na sztywno i wlewamy ciurkiem
białą czekoladę wciąż miksując. Do masy dajemy 3/4 naszych chrupek z pszenicy i całość mieszamy.Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, także jej boki. Na spód układamy
herbatniki a na nie wykładamy masę
śmietankową. Całość przykrywamy resztą
herbatników i wkładamy do lodówki.
Mleczną czekoladę rozpuszczam w kąpieli
wodnej. Wylewamy ją na
herbatniki i posypujemy całość resztą chrupek z pszenicy. Deser schładzamy w lodówce co najmniej 2 godziny. Smacznego!