Wykonanie
Moje ulubione zielone mielone czyli kotlety z
mrożonego zielonego groszku :) Jeśli lubicie słodkawy smak świeżego
groszku to na pewno będą Wam smakować. Są mięciutkie, przygotowuje się je ekspresowo i smaży dosłownie w kilka minut. Można je doprawić na milion sposobów, dodać
paprykę czosnek czy
zioła, ale ja zwykle dodaję tylko szczyptę
soli, bo uwielbiam smak
groszku i nie chcę go niczym przyćmić. Genialne do domowych pieczonych
ziemniaków i świeżej surówki na lekki, zdrowy, wakacyjny obiad :)kalorie i makroskładniki dla 1 sztukiskładniki na 12 kotlecików►
groszek mrożony [4 5 0 g / 1 paczka mrożonego produktu ]►
bułka tarta [40 g / 1/3 szklanki]► s ól i inne ulubione
przyprawy [szczypta ]►
olej kokosowy [1 0 g / 1 łyżka]Ugotować
zielony groszek zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.Odsączyć i przełożyć do miski.Zblendować na gęstą pastę.Dodać
bułki tartej, doprawić i wymieszać.Rozgrzać
olej kokosowy na patelni, uformować kotleciki i smażyć z obu stron do zarumienienia.