ßßß
Składnikiciasto:– 1 kostka masła/margaryny (250 g);– 3 łyżki cukru pudru;– 5 żółtek;– 1 łyżeczka proszku do pieczenia;– 3 szklanki mąki pszennejWszystkie składniki zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części, owinąć folią, włożyć na 2 godziny do zamrażarki (lub na krócej, jeśli ciasto będzie twarde na tyle, by je zetrzeć na tarce).Masa serowa:– 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego, niekwaśnego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie;– 2 łyżki proszku budyniowego waniliowego;– pół kostki miękkiego masła (125 g);– 3 jajka;– 3/4 szklanki cukruCałe jajka utrzeć z cukrem, dodać masło, mąkę i twaróg porcjami, dalej ucierając.Ponadto:– 1 duża puszka brzoskwiń;– 5 białek– 1/2 szklanki cukruBrzoskwinie osączyć, połówki pokroić na części. Białka ubić na sztywno z cukrem.Następnie:Blachę o wymiarach 25 x 40 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyjąć z zamrażarki jedną część ciasta i zetrzeć na tarce (duże oczka) na spód formy. Na to wyłożyć masę serową. Na masie serowej ułożyć brzoskwinie, kawałek przy kawałku. Następnie równo wyłożyć ubitą pianę. Na wierzch zetrzeć na tarce drugi kawałek ciasta wyjęty z zamrażarki.Piec około 1 h w temperaturze 180ºC.Smacznego